پادکست شماره 127

پادکست شماره ۱۲۷

سلام، وقت بخیر

پادکستی که می‌شنوید، شماره ۱۲۷ از مجموعه‌ پادکست‌های راهبردهای ارتباطی خلاق بادکوبه است.. ما در این مجموعه به اتفاقات جذاب، سرگرم‌کننده، خلاقانه، تاثیرگذار و خبری دنیای تبلیغات می‌پردازیم.

امروز و در این قسمت از پادکست بادکوبه می‌خواهیم از هفت فایده بازاریابی تعاملی برای کسب و کارهای دیجیتال هوشمند صحبت کنیم. ما برای گردآوری این قسمت از پادکست به سراغ سایت بازده رفته‌ایم.

امروزه بیش از همیشه، آدم‌ها برای یافتن کسب و کارهای بومی محلی، خرید محصولات و خدمات، و تعامل با برندها از طریق رسانه‌ی اجتماعی از اینترنت استفاده می‌کنند. با به کمال رسیدن تاکتیک‌های بازاریابی اینترنتی در دهه‌ی گذشته بازاریاب‌ها و کسب و کارهای آنلاین نیاز دارند برای برقرار ارتباط با مشتری و ایجاد تعهد روش‌های مبتکرانه‌ای پیدا کنند. مزایای بازاریابی تعاملی هرگز به این آشکاری نبوده است. بازاریابان دیجیتال هوشمند در حال طرح‌ریزی و به کار بستن فناوری خلاقانه و فوق‌پیشرفته برای بهبود تجربه‌های مشتریان هستند.

با بازاریابی تعاملی، کسب و کارها قادر هستند آگاهی از برندشان را افزایش دهند، از رقبا متمایز شوند، بر وفاداری مشتری بیفزایند، و سودشان را زیاد کنند.

بازاریابی تعاملی دقیقا چیست؟

بازاریابی تعاملی یک تاکتیک بازاریابی یک به یک است که در عمل اقدامات مشتری را تعدیل می‌کند و به آن‌ها واکنش و پاسخ می‌دهد. این برای مشتری به تعامل آنلاین با یک برند وجهه‌ی شخصی‌تری می‌بخشد.

مثال‌های بازاریابی تعاملی شامل موارد زیر می‌شوند:

– رقابت‌ها – راهی موثر برای رشد پایگاه مشتری و افزایش آگاهی از برند. آدم‌ها تمایل طبیعی و ذاتی به رقابت دارند، و همه دوست دارند برنده باشند. رقابت راهی عالی برای متعهد کردن مشتری و آشنا سازی آن‌ها با برندتان است.

– تست‌های کوچک، رای‌گیری، و نظرسنجی – راهی جالب و درگیرکننده برای مبارزه با خستگی مشتریان.

– ویدیوها و بازاریابی ایمیلی – برای پاسخ دادن به سوال‌ها و تشریح فرایند خرید.

– اینفوگرافی‌های تعاملی – انیمیشن و نمودارهای متحرک را برای جلب و حفظ توجه کاربران اضافه می‌کند.

– ربات‌های پیامرسان – وجه‌ی محاوره‌ای به تعاملات مشتری می‌افزاید، و از سوی کسب و کارتان تاثیر مطلوبی بر آن‌ها به جا می‌گذارد.

و اما هفت مزیت بازاریابی تعاملی

۱. تعهد مشتری

بازاریابی تعاملی زمان صرف شده بر روی وبسایت‌تان را افزایش می‌دهد و برای مشتری آن را به تجربه‌ای به‌یادماندنی تبدیل می‌کند. بازاریابی تعاملی چند حس را به طور همزمان درگیر می‌کند. به جای خواندن متن، دیدن یک تصویر، پر کردن فرم، گوش دادن به قطعه‌ای، تماشای ویدیو، یا کلیک کردن روی دکمه – بازاریابی تعاملی بهترین عناصر تمام این‌ها را با هم ترکیب می‌کند.

همچنین ایجاد هیجان و علاقمندی می‌کند و اطلاعاتی را که کاربران در واقعیت به دنبالش هستند به آن‌ها ارائه می‌دهد.

 

۲. بهسازی تغییر و تبدیل‌

آدم‌ها در برابر تاکتیک‌های قدیمی و کلیشه شده‌ی «جذب مخاطب هدفمند» (lead generation) صبرشان را دارند از دست می‌دهند. چیزهایی مانند پاپ‌آپ‌ها، دانلود ای‌بوک، و فرم‌های ثبت‌نام عمومی کارایی‌شان را از دست می‌دهند. بنابراین شما با ارائه‌ی محتوای هیجان‌انگیزتر بیشتر می‌توانید مخاطبین خود را جذب کسب و کارتان کنید.

 

۳. جذب مخاطب هدفمند با کیفیت

جذب مخاطب با کیفیت از طریق بازاریابی تعاملی بسیار ساده‌تر است. می‌توانید با پرسش‌های عمدی و محتوای هدفمند در واقع مشتریان بالقوه‌ی کم کیفیت را الک کنید. مثلا، می‌توانید پرسشنامه‌ی جالب و درگیر کننده‌ای برای بازدید کنندگان وبسایت‌تان فراهم، یا در یک رقابت از پرسش‌ّهای سنجش کیفیت استفاده کنید.

معمولا هرچه سوال بیشتری می‌پرسید احتمال آنکه آدم‌های بیشتری خط بخورند و نرخ تبدیل‌های‌تان کاهش پیدا کند بیشتر است. با وجود این، با تعاملی کردن کل تجربه می‌توانید اطلاعاتی را که نیاز دارید بدون خسته شدن و کم آوردن به دست بیاورید. این شبیه تحقیق یا پرسشنامه‌ی مدارس نیست.

کلید کسب اطلاعاتی که نیاز دارید و تعیین کیفیت مشتریان احتمالی درخواست قطعه‌های کوچک و ساده‌ی اطلاعات در راستای این سفر تعاملی است.

۴. وایرال شدن و اشتراک گذاری

یکی از بزرگترین نقایص بازاریابی تعاملی وایرال شدن رسانه اجتماعی داخلی آن است.

با پاداش دادن به شرکت کنندگان به خاطر اشتراک محتوای تعاملی‌تان، می‌ةوانید تعداد آدم‌هایی که تجربه‌های شما را می‌بینند افزایش دهید، مخاطب هدفمند بیشتری جلب کنید، و بازده سرمایه‌گذاری‌تان را به اوج برسانید.

در درجه‌ی اول محتوای تعاملی ذاتا از محتوای ایستا بیشتر قابل اشتراک گذاری است. اما اگر کمی هوشمندانه درباره‌ی آن عمل کنید صعودپذیر نیز هست. مثلا، می‌توانید رقابتی ایجاد کنید که وارد شوندگان را ملزم به اشتراک مطالب کند. به این طریق، کسب و کارتان می‌تواند پیش روی هزاران نفر قرار بگیرد بدون آنکه بخواهید کار شاقی انجام دهید یا بابت تبلیغات هزینه کنید.

۵. بازخورد مشتری

بازخورد مشتری به طرز باورنکردنی برای کسب و کارها مهم است. بدون آن، قادر نیستید در زمینه‌ی پیامرسانی فروش‌های‌تان، تشخیص هر نقطه ظعفی در استراتژی بازاریابی‌تان، و پی بردن به اینکه مشتریان از چه چیز محصولات‌تان خوششان می‌آید یا بدشان، پیشرفت بکنید.

درک نادرست از خواسته‌ها و نیازهای مشتری می‌تواند برای استراتژی بلند مدت کسب و کارتان مضر باشد و به «سود خالص»تان ضربه بزند.

اما چطور می‌توانید به روشی که بی دردسر، و حتی سرگرم کننده باشد، از مشتریان‌تان بازخورد بگیرید؟

نظرسنجی‌ها و رای‌گیری‌ها راهی سریع برای آن است که مشتریان عقایدشان را درباره‌ی محصول یا خدمات شما به اشتراک بگذارند. با فراهم آوردن بستری سریع و آنی برای‌ آن‌ها، بیشتر به دادن بازخورد متمایل خواهند شد.

۶. شخصی سازی

میلیاردها آدم هر روز وارد اینترنت می‌شوند. اکثر آن‌ها هویتی ناشناس دارند، ملغمه‌ای هستند از داده‌های پیکسلی بدون شخصیت.

ولی بازاریابی تعاملی مشتری را به عنوان فردی با اهداف، نیازها، خواسته‌ها، و مشکلات منحصر به فرد می‌بیند که فقط کسب و کار شما می‌تواند آن ها را برطرف کند.

خودافشایی یک تجربه‌ی رضایت بخش به لحاظ عصبی است. این بخشی از ماهیت انسانی است که آدم‌ها می‌خواهند بشناسند و شناخته شوند. از طریق رای گیری، نظرسنجی، محاسبه‌گرها یا تست‌های کوچک می‌توانید صدای مشتری خود باشید.

۷. سئو

تعداد زیادی احتمالات و امکانات فرمول بندی شده از طریق استراتژی سئوی متنوع و عالی در یک محتوای تعاملی به وجود می‌آید.

برای شروع، محتوای تعاملی، لینک‌های بیشتری را جذب می‌کند و بیشتر قابل اشتراک‌گذاری است. افزایش تعداد لینک‌های داخلی در وبسایت‌تان و اشتراک‌گذاری‌های رسانه‌های اجتماعی برای محتوای شما تاثیر مثبتی بر رتبه‌ی سئوتان خواهد داشت.

اگر می‌توانید تجربه‌ی تعاملی ایجاد کنید که سایر وبسایت‌ها بتوانند به شما لینک بازگشتی بدهند به فرصت‌های بی‌پایان لینک‌سازی فکر کنید. این می‌تواند یک اینفوگرافی، نظرسنجی، رقابت، محاسبه‌گر تعاملی یا حتی دسته‌ای از سایر تکنیک‌های تعاملی باشد که برای سایت‌های آتی شما در فضای موجودتان به مانند آهن‌ربای لینک عمل می‌کند.

همچنین، موتورهای جستجو، سایت‌ها را  براساس بیشترین میزان حضور بازدیدکننده در آن‌ها رتبه بندی می‌کنند. محتوای تعاملی بازدیدکنندگان را نسبت به محتوای استاتیک متعهدانه تر و طولانی تر در صفحه‌های شبکه اینترنت حفظ می‌کند.

نتیجه‌گیری

روی‌هم رفته، انتظارات مشتری در حال تغییر است و موتورهای جستجو  به ارجاعات مدرن و پیشرفته‌ی بازدیدکنندگان وبسایت‌ها پاسخ می‌دهند. به عنوان صاحب کسب و کاری با حضور اینترنتی قوی، مهم است که این تغییرات را درک کنیم و بفهمیم چگونه می‌توان سلائق فعلی مشتریان و الگوریتمهای موتور جستجو را در استراتژی بازاریابی لحاظ کرد.

با آنکه محتوای استاتیک همچنان برای وبسایت‌تان ضروری است، اما لازم است استراتژی محتوای‌تان را در این چشم‌اندازِ در حال تغییر تنوع ببخشید. با استفاده از بازاریابی تعاملی می‌توانید خودتان را از بقیه رقبا متمایز کنید.

 

می‌توانید این پادکست را از اینجا بشنوید.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

نظرات (اولین نفری باشید که نظر می دهد)