پادکست بادکوبه شماره ۱۰۸
سلام، وقت بخیر
پادکستی که میشنوید، از مجموعه پادکستهای بادکوبه است. ما در این مجموعه به اتفاقات جذاب، سرگرمکننده، خلاقانه، تاثیرگذار و خبری دنیای تبلیغات میپردازیم.
امروز و هفتهی آینده میخواهیم در مورد ویژگیهای یک رهبر توانمند صحبت کنیم. ما برای گردآوری این موضوع، از سایتهای اکسپونِنت و مردمان کمک گرفتهایم. با هم قسمت اول این پادکست را گوش میدهیم.
ممکن است در زندگی با افراد زیادی روبهرو شوید که فکر میکنند توانایی و مهارت رهبر شدن را دارند اما معدود افرادی را میبینید که واقعاً از آن مهارتها بهرهمند باشند. رهبری قابل یادگیری است اما خیلی از ما آن را دست کم گرفته و فکر میکنیم که با خصوصیات و مهارتهای مدیریت و رهبری زاده شدهایم و از اینرو این مرحلهی مهم پیشرفت نادیده انگاشته میشود.
خیلی از مردم هم پیرو افکار رسانهها هستند و تصور میکنند که رهبران، قهرمانانی هستند که باید جان همه را نجات دهند؛ آنها این واقعیت را نادیده میگیرند که رهبران نیز موجوداتی فناپذیر هستند با همان اشتباهاتی که همهی ما ممکن است مرتکب شویم. اما یک چیز هست که درمورد رهبران کاملاً متفاوت است: آنها میتوانند به عقب برگردند. رهبران واقعی، بعد از شکست هنوز قادرند ما را متقاعد کنند که بار دیگر از آنها پیروی کرده و آن راه را طی کنیم… و حال سؤال مهم این است: چه خصوصیاتی این افراد را از بقیه جدا میکند و چگونه میتوانیم این ویژگیها و خصوصیات را در خود ایجاد کنیم؟
۱-الهام
یک رهبر بیش از یک فرد است؛ او در راس گروه است. این اوست که به نظر میرسد همیشه میداند چه باید بکند و همه برای مشاوره و راهنمایی سراغ او میروند. او نه تنها دیدگاه خوبی دارد، بلکه میداند چطور باید با دیگران ارتباط برقرار کند. یک رهبر خوب باید بتواند پیامش را با منطق به دیگران برساند. نتیجه این است که همه معمولاً تحت تاثیر روشنی دیدگاه او و راسخ بودن اعتقادش قرار میگیرند و خیلی زود از او پیروی خواهند کرد.
با اینکه مردم معمولاً از تواناییهای رهبر در شگفت هستند اما منبع اصلی و واقعی الهام او از دو تمرینی ناشی میشود که همه میتوانند انجام دهند: برنامهریزی و هدفمندی. رهبر کسی است که تعیین میکند چه اهدافی اهمیت بیشتری دارد و برای رسیدن به آن اهداف طرحریزی و برنامهریزی میکند. او همان کسی است که برای هر مشکلی، راه حلی در آستین دارد چون او قبل از اینکه حتی شما کارتان را شروع کنید، آن مسائل را به دقت بررسی کرده است.
۲-اعتماد به نفس
رهبران واقعی از خودشان کاملاً مطمئنند. آنها احساس میکنند که ظرفیت و توانایی آن را دارند که از حد متوسط بالاتر روند و باعث تحقق کارها شوند.
معمولاً این اعتماد از این واقعیت ریشه میگیرد که آنها افرادی بسیار بامهارت هستند و میدانند برای تحقق امور چه باید بکنند. از طرف دیگر، برخی رهبران موفق خودشان خیلی بامهارت و کاردان نیستند اما میتوانند اینگونه افراد را تشخیص دهند.
۳-ثبات قدم
یک رهبر قدرتمند باید روی حرف و فکر خود ثبات و پایداری نشان دهد و زود تحت تاثیر نظرات و دیدگاههای مختلف قرار نگیرد. اما این را نباید با کلهشقی و لجاجت اشتباه گرفت که اشتباهی مهلک است. درعوض، یک رهبر موفق باید بتواند تصمیماتی منطقی و عقلانی و عاری از تعصب بگیرد.
۴-میل به ریسک کردن
خیلی از افراد ریسک نمیکنند چون از شکست میترسند. اما اگر شما یک رهبر موفق هستید باید از خود بپرسید: آیا این کار ارزش ریسک کردن دارد؟
یک رهبر واقعی اگر تشخیص داده که فواید آن کار بیشتر از خطرات احتمالی آن است، باید بتواند سایرین را هم هدایت کند اما در این صورت هم باز خیلی از ما جرات و جسارت خطر کردن را نداریم. شاید بتوان گفت همیشه افرادی که بیشترین ریسک را میکنند، از امن ترین موقعیت برخوردارند.
اگر خطر را بررسی کردهاید و تشخیص دادهاید که ارزش ریسک کردن دارد، باید بتوانید بر این مانع ذهنی غلبه کنید. اگر اینکار برایتان دشوار است، طرحریزی کنید. هرچه آمادگیتان بیشتر باشد، موقعیت هم برایتان کمخطرتر خواهد بود.
۵-سماجت و پیگیری
رهبران بدون جنگ و جدال تسلیم نمیشوند. همیشه همه چیز آسان به دست نمیآید و رهبران باید آنقدر تلاش کنند تا بالاخره موفق شوند. البته در عین حال باید هوشیار باشند که برای جنگی که معلوم است عاقبت آن شکست است تلاش نکنند، در این مورد باید به سراغ تقشه و برنامهی دوم استفاده کنند.
۶-قطعیت و یقین
شما به عنوان یک رهبر باید بتوانید تصمیمات دشواری را که دیگران از گرفتن آن ترس دارند با قطعیت بگیرید. رهبرانی که خیلی نرم و ملایم باشند معمولاً قادر به اتمام کارها نخواهند بود و اغلب مورد سوءاستفاده قرار میگیرند. باید بتوانید در مواقعی که کارتان ایجاب میکند حتی بیرحم هم بوده و همچنان بر تصمیماتتان استوار باشید.
۷-چند بعدی بودن
رهبران معمولاً با همهی جنبههای کارشان آشنا هستند و میدانند هر کاری چطور انجام میگیرد. این دیدگاه وسیع، اگر با باریکبینی و توجه به جزئیات همراه شود، آنان را قادر میسازد تا مسائل را بهتر و سریعتر از دیگران تشخیص دهند.
میتوانید این پادکست را از اینجا بشنوید.
نظرات (اولین نفری باشید که نظر می دهد)