پادکست شماره 114

پادکست شماره ۱۱۴

بهترین کشورها برای راه‌اندازی کسب و کار در سال ۲۰۱۹

سلام، وقت بخیر

پادکستی که می‌شنوید، از مجموعه‌ پادکست‌های بادکوبه است. ما در این مجموعه به اتفاقات جذاب، سرگرم‌کننده، خلاقانه، تاثیرگذار و خبری دنیای تبلیغات می‌پردازیم.

امروز در این قسمت از پادکست بادکوبه در مورد بهترین کشورها برای راه‌اندازی کسب و کار در سال ۲۰۱۹ صحبت می‌کنیم. ما برای گردآوری این قسمت از پادکست به سراغ بخش کسب و کار سایت چطور دات کام رفته‌ایم.

بانک جهانی با بررسی ۱۹۰ کشور دنیا، بهترین کشورها را برای راه‌اندازی کسب‌وکار رتبه‌بندی کرده است. به نظرمان آمد این موضوع می‌تواند برای شما هم جذاب باشد. این بانک، بهترین کشورها را برمبنای سهولت راه‌اندازی کسب‌وکار و مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری، درنظر گرفتن قوانین تجاری، حقوق مالکیت، دسترسی به برق شهری، دریافت اعتبار، اجرای قراردادها و دیگر عوامل مؤثر بر کسب‌وکار معرفی کرده است. از طرفی شرکت رسانه‌ای «یواس نیوز اند ورلد ریپورت» نیز ۸۰ کشور دنیا را از نظر راه‌اندازی کسب‌وکار بررسی کرده است. این شرکت، کشورها را بر اساس ۶۵ ویژگی، همچون اثر اقتصادی، قدرت سیاسی و شهروندی و کیفیت زندگی، رتبه‌بندی کرده است.

در نهایت آنها برای معرفی بهترین کشورها، ۱۰ ویژگی را مدنظر قرار دارند. این ویژگی‌ها عبارت‌اند از: میزان ارتباط با دیگر مناطق دنیا، میزان تحصیلات مردم کشور، کارآفرینی، ابداعات، دسترسی آسان به سرمایه، نیروی کار ماهر، متخصصان فناوری، شفافیت در کسب‌وکار، زیرساخت‌های توسعه‌یافته و قانون کار پیشرفته.

ماحصل بررسی‌های این دو سازمان، معرفی کشورهایی است که در دنیا از نظر راه‌اندازی کسب‌وکار، بهترین هستند. در ادامه ۱۵ کشور برتر را بررسی می‌کنیم:

۱. نیوزیلند

نیوزیلند مدت سه سال پی‌درپی است که در میان برترین کشورها از نظر راه‌اندازی کسب‌وکار قرار می‌گیرد. این کشور از نظر سهولت کسب‌وکار، خط‌‌مشی‌های تنظیمی، سهولت روند کار، نبود کاغذبازی بهترین شرایط را دارد و افراد می‌توانند با سرمایه‌ای که در دست دارند، یک واحدِ کسب‌وکار راه‌اندازی کنند. همچنین با دیجیتالی شدن روند کار، واحدهای کسب‌وکار می‌توانند تمام کارهای مربوط به مالیات را بدون اینکه دچار گرفتاری‌های مالیاتی شوند، انجام دهند. در ضمن مراحل گرفتن مجوز برای راه‌اندازی شرکت در نیوزیلند بسیار کم است.

۲. سنگاپور

سنگاپور در گزارش بانک جهانی جایگاه دوم را در سهولت راه‌اندازی کسب‌وکار به خود اختصاص داده است. این کشور دو سال پی‌درپی، میان بهترین کشورها از نظر کسب‌وکار قرار گرفته است. از دلایل این موفقیت می‌توان به مواردی چون موقعیت و مکان این کشور، حوزه‌های مالیات‌بندی، نگرش مثبت نسبت به ایجاد کسب‌وکار، سیاست‌های منعطف مهاجرتی و وجود بهترین نیروهای متخصص دنیا در سنگاپور اشاره کرد.

۳. دانمارک

دانمارک از نظر بانک جهانی، رتبه‌ی سوم را دارد. قوانین کار در دانمارک بسیار آسان است. این کشور نسبت به نقاط دیگر جهان، از سرمایه‌گذاران خارجی بابت تأسیس شرکت، مالیات کمتری دریافت می‌کند. همچنین این کشور برای کارآفرینان خارجی موارد تشویقی، نظیر سیستم مالیات ویژه برای مهاجرانی که حقوق بالاتری دارند، در نظر گرفته است. در ضمن هیچ نوع فساد تجاری که در بیشتر کشورها رایج است، در این کشور مشاهده نمی‌کنید و به همین دلیل دانمارک به یکی از بهترین مکان‌های برای سرمایه‌گذاری تبدیل شده است.

۴. هنگ کنگ

هنگ کنگ، دروازه‌ای به سوی چین، که مرکز مالی و قطب کسب‌وکار است و فرصت‌های بسیار زیادی در اختیار افرادی می‌گذارد که صاحب کسب‌وکار و کارآفرین هستند. هنگ کنگ، مکانی ایده‌آل برای تأسیس شرکت‌های خارجی است. زیرا این کشور از ثبات اقتصادی بسیار عالی، زیرساخت‌هایی در سطح جهانی، قوانین مالیاتی آسان، بازار بین‌المللی و سیستم حقوقی سودمند برخوردار است. نرخ مالیات بردرآمد در هنگ کنگ کمتر از مکان‌های دیگر است.

۵. کره جنوبی

این کشور با دسترسی به برق، تجارت با کشورهای جهان و اجرای قراردادها، توانسته است شرایط خوبی برای راه‌اندازی کسب‌وکارها فراهم کند. از طرفی وجود اینترنت پرسرعت که سریع‌ترین اینترنتِ دنیاست، باعث راحت شدن کارها در کره جنوبی شده است. دولت این کشور، بسیار هوشمندانه از این امکان برای راه‌اندازی استارتاپ‌ها استفاده و این کشور را به نقطه‌ای جذاب برای راه‌اندازی این نوع کسب‌وکار تبدیل کرده است. همچنین قرار است در آینده‌ای نه چندان دور، این کشور به هاب استارتاپ‌های آسیاپاسفیک و یکی از ۸ کشور برتر جهان تبدیل شود.

۶. گرجستان

گرجستان از نظر راه‌اندازی کسب‌وکار، سال به سال بهتر می‌شود. در واقع این کشور با ایجاد تغییرات اساسی در چارچوب تنظیمی محلی، توانسته است شرایط راه‌اندازی کسب‌وکار در این کشور را بهبود بخشد. این کشور حمایت‌های سرمایه‌گذار اقلیت را تقویت کرده و حقوق سهامدار را افزایش داده است. همچنین تعریف شفافی از ساختارهای مالکیت و کنترل به دست داده است. درضمن هزینه‌های برق کمتر و فرایند‌های مالیاتی برای تمام صاحبان کسب‌وکار ساده و آسان شده است.

۷. نروژ

نروژ با موفقیت توانسته قدرت فناوری، نیروی کار پرانرژی و شبکه‌ای امن در برنامه‌های اجتماعی را با یکدیگر ترکیب کند و در اختیار شهروندان خود قرار دهد. مردم نروژ به دلیل توزیع برابر ثروت و استانداردهای بالای زندگی، قدرت خرید بالایی دارند. این کشور، به منظور جذب سرمایه‌گذارهای خارجی، از نرخ مالیات شرکت‌ها کاسته است. علاوه برآن، نروژ به دلیل فعالیت‌هایی مانند تولید نفت، صادرات، و فناوری ارتباطات، بازاری قوی برای مشاغل دارد. همچنین راه‌اندازی یک استارتاپ در نروژ، فقط چهار روز وقت می‌گیرد و سرمایه بسیار کمی لازم دارد.

۸. ایالات متحده آمریکا

با اینکه نرخ دریافت مالیات در آمریکا شیب نسبتا رو به بالایی دارد، اما این کشور با پایین نگهداشتن هزینه‌های مربوط به اداره‌ی یک واحد کسب‌وکار، این موضوع را جبران کرده است. در آمریکا هزینه‌های مربوط به تأمین منابع، دفاتر، تدارکات و موارد دیگر، بسیار کم است و به همین دلیل این کشور به یکی از بهترین مکان‌های جهان برای شروع کسب‌وکار تبدیل شده است.

۹. بریتانیا

بریتانیا، علی رغم خروجش از اتحادیه اروپا، همچنان توانسته است که جایگاه خود را در خصوص بهترین مکان برای راه‌اندازی کسب‌وکار در دنیا، حفظ کند. هزینه‌های کم مربوط به شروع یک واحد کسب‌وکار و سطح بالای رضایت‌مندی و خوش‌بینی کارآفرینی، این کشور را به مکانی ایده‌آل برای راه‌اندازی کسب‌وکار تبدیل کرده است. بنابر بررسی‌ها ۸۸درصد از بریتانیایی‌ها معتقدند که با تلاش و کار فراوان می‌توانند زندگی خوبی برای خود فراهم کنند.

۱۰. مقدونیه

جمهوری مقدونیه، کشوری در جنوب شرقی اروپا و شمال یونان است. این کشور که از نظر اقتصادی دارای درآمد متوسط به بالاست توانسته از نظر راه‌اندازی کسب‌وکار، میان کشورهای برتر جهان قرار بگیرد. ثبات اقتصادی، این کشور را به بهترین مکان برای شروع سرمایه‌گذاری و تشویق کارآفرینان تبدیل کرده است. سهولت راه‌اندازی کسب‌وکار در مقدونیه نرخ بیکاری را به‌شدت کاهش داده است. همچنین این کشور در قوانین خود، بیشترین تعداد اصلاحات را انجام داده است و شرایط بسیار خوبی برای بیشتر مشاغل، به‌ویژه ساختمان‌سازی فراهم کرده است.

۱۱. استرالیا

استرالیا دارای بازار باز با حداقل محدودیت در واردات کالا و خدمات است. فرایند بازار باز موجب افزایش تولید و بهره‌وری شده و اقتصاد کشور را منعطف و پویاتر کرده است. استرالیا عضو سازمان‌های تجاری متعددی در دنیا از جمله، تجارت جهانی دنیاست و همچنین با کشورهای متعددی از جمله چین، کره جنوبی، ژاپن، شیلی، مالزی، نیوزیلند، سنگاپور، تایلند و ایالات متحده آمریکا، مراوده‌ی تجاری دارد. زیرساخت‌های پیشرفته، قوانین شفاف تجاری، نیروی کار ماهر و چارچوب حقوقی مناسب، این کشور را به گزینه‌ی مناسبی برای راه‌اندازی کسب‌وکار تبدیل کرده است.

۱۲. لوکزامبورگ

لوکزامبورگ کشوری در شمال اروپاست و با کشورهای آلمان، فرانسه و بلژیک مرز مشترک دارد. این کشور، یکی از ثروتمندترین کشورهای اروپایی به حساب می‌آید. لوکزامبورگ از نظر اوضاع سیاسی و اقتصادی همیشه باثبات بوده است. دسترسی آسان به سرمایه، زیرساخت‌های پیشرفته، قوانین شفاف تجاری و روابط سیاسی و تجاری آن با کشورهای دیگر، لوکزامبورگ را به مکانی ایده‌آل برای راه‌اندازی کسب‌وکار تبدیل کرده است.

۱۳. کانادا

کانادا از نظر سیستم اقتصادی بازارمحور، الگوی تولید و استانداردهای بالای زندگی، شبیه ایالات متحده آمریکاست. این کشور پس از جنگ جهانی دوم، رشد بی‌سابقه‌ای در تولید، معدن و بخش‌های خدماتی داشته و این کشور را به سرعت از اقتصاد روستایی به یکی از مهم‌ترین اقتصادهای صنعتی و شهری تبدیل کرده است. کانادا دارای بخش وسیعی از نفت و گاز طبیعی و هفتمین تولید‌کننده‌ی نفت جهان است. توافقنامه‌های تجارت آزاد کانادا-آمریکا و تجارت آزاد آمریکای شمالی، موجب ادغام چشمگیر اقتصادی دو کشور کانادا و آمریکا شد. قوانین تجاری شفاف در این کشور باعث ثبات اقتصادی و در نتیجه راه‌اندازی کسب‌وکار مطمئن شده است.

۱۴. ایرلند

ایرلند کشوری کوچک، مدرن و اقتصاد آن بر پایه‌ی تجارت است. ایرلند از نظر راه‌اندازی کسب‌وکار میان بهترین کشورهای دنیا قرار گرفته و اکنون بهترین اقتصاد منطقه را داراست و با دنیا مراودات تجاری مناسبی دارد. البته ایرلند فراز و نشیب های فراوانی در اقتصاد خود دیده اما اکنون تمام بحران‌های سابق را با اقدامات اصلاحی پشت سر گذاشته و دارای ثبات اقتصادی مناسبی است. زیرساخت‌های پیشرفته و دسترسی آسان به سرمایه و قوانین شفاف تجاری در این موفقیت نقش مهمی ایفا کرده‌اند. مالیات کم شرکت‌ها و وجود نیروی کار متخصص مجهز به فناوری بالا از عوامل تشویق به سرمایه‌گذاری در راه‌اندازی کسب‌وکار است.

۱۵. آلمان

آلمان یکی از بزرگترین اقتصادهای اروپا و جهان است. این کشور یکی از عمده‌ترین صادرکننده‌های ماشین‌آلات، وسایل نقلیه، مواد شیمیایی و لوازم خانگی است. آلمان با تعداد زیادی نیروی کار متخصص یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای اروپایی نیز هست. دسترسی آسان به سرمایه، زیرساخت‌های پیشرفته، قوانین شفاف و کارآمد کسب‌وکار، دارا بودن فناوری روز، نظام حقوقی پیشرفته، ایده‌های نوآورانه‌ی تجاری و ارتباط مؤثر این کشور با دیگر نقاط جهان، آلمان را به نقطه‌ای ایده‌آل برای سرمایه‌گذاری تبدیل کرده است.

 

می‌توانید این پادکست را از اینجا بشنوید.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

نظرات (اولین نفری باشید که نظر می دهد)